fbpx

Stigende renter på Flexlån, hvad skal man gøre?

Hvad kan man gøre, hvis man står til at skulle refinansiere sit flexlån?

Med de stigende renter, anbefaler North Realkredit at man enten går i et fastforrentet lån eller binder renten så kort som muligt – på den måde udgår du at ærgre dig, hvis renten fx pludseligt falder markant om et år.

Hør den seneste podcast fra North Risk

Selvom inflationskrisen er på retur, eksisterer der stadig betydelig usikkerhed omkring renteudviklingen i både Europa og USA. I samarbejde med analytiker og tidligere chefstrateg, Andreas Steno, undersøger vi nøjere de underliggende tendenser og fremsætter prognoser for renteudviklingen i de kommende 6 måneder samt de næste 2-5 år. Er det sandsynligt, at renterne stiger eller falder, og hvilke råd er mest hensigtsmæssige for dig som boligejer eller virksomhedsejer?

Omlægning af realkreditlån

Siden 2003 har vi arbejdet på at udvikle og konstant forbedre vores koncept inden for overvågning og omstrukturering af realkreditlån. Dette sikrer dig fordele, uanset om renten stiger eller falder.

Når renten stiger, har du mulighed for at reducere din restgæld ved at omstrukturere dit lån til en højere rente. Matematisk set vil restgælden blive formindsket med cirka 7 kurspoint for hver stigning på 1%-point i renten.

I tilfælde af faldende renter kan du omstrukturere til en lavere rente og dermed opnå en mindre månedlig ydelse baseret på den lavere restgæld. Vi sikrer, at du opretholder et 30-årigt fastforrentet obligationslån.

Hver gang der opstår en gunstig mulighed for omstrukturering, enten op eller ned i renten, vil vi straks kontakte dig. På denne måde kan vi gennem aktiv gældspleje ændre dit realkreditlån fra at være din største udgift til at blive din største ressource.

Overvågning af realkreditlån